Javascript is currently disabled.
Please enable javascript to improve the layout and functionality of this website.

Welkom bij Saturdice!

Saturdice is een maandelijks bordspel-evenement, georganiseerd door een kleine groep vrijwilligers. Dit evenement is elke tweede zaterdag van de maand, van 14:00 tot 22:30. We zitten in een clubhuis vlakbij het treinstation van Haarlem.

We verwelkomen mensen van alle leeftijden! Het merendeel van onze bezoekers is nederlandstalig, maar we hebben ook bezoekers die alleen Engels spreken.

Wat kun je verwachten?

We spelen een breed aanbod aan bord- en kaartspellen. Denk daarbij vooral aan moderne bordspellen, met hier en daar een klassieker. Van grote, complexe spellen die meerdere uren duren om te spelen, tot kleine spelletjes die binnen twintig minuten zijn afgelopen.

Heb je weinig tot geen ervaring met bordspellen? Geen probleem! Er zijn genoeg spellen die makkelijk op te pikken zijn. Meestal wordt een spel aan het begin uitgelegd, omdat er vaak wel een aantal spelers zijn die het spel nog niet kennen.

We hebben een groeiende stapel spellen die voor iedereen beschikbaar is om te spelen. Daarnaast mag je ook je eigen spellen meenemen. Het totaal van onze collectie gecombineerd met de spellen die door bezoekers worden meegenomen, zorgt ervoor dat er elke keer een breed aanbod ontstaat.

Je bent vrij om te bepalen welke spellen je speelt, en met wie je ze speelt. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om af en toe een pauze te nemen om met andere bezoekers te kletsen, of buiten een sigaretje te roken.

Hoe kan ik meedoen?

In de eerste plaats door je (gratis) in te schrijven op Meetup of Facebook. Dit is niet verplicht, maar het helpt ons een inschatting te maken van de hoeveelheid bezoekers die we per keer kunnen verwachten.

Bij binnenkomst wordt je verwacht je bij de bar te melden, en de toegangsprijs van € 5,- te betalen. Let op: Betalen kan alleen contant. (Er zijn verscheidene pinautomaten op het station.)

Ook krijg je dan 4 consumptiemuntjes, die je in kunt wisselen voor eten en drinken. Daarna ben je vrij om een spel in te duiken met andere bezoekers!

Over ons

Saturdice wordt georganiseerd door een klein team van vrijwilligers die het leuk vinden om bord- en kaartspellen te spelen. Één keer per maand komen we in Haarlem bij elkaar voor een middag die gevuld is met kaarten, dobbelstenen en pionnen.

Om dit draaiende te houden, vragen we om een kleine financiële toegangsprijs. Met dit bedrag dragen we een aantal vaste lasten zoals huur en webhosting. Het overtollige bedrag gaat naar het aankopen van spellen die tijdens de event vrij beschikbaar zijn.

Het team:

Jasper

'Samen met wat anderen ben ik een van de oudste vaste bezoekers van het evenement. Persoonlijk ben ik er eigenlijk nooit voor slechts de bordspellen, maar ook voor de leuke sociale contacten die in de loop der tijd zijn (en zullen?) ontstaan. Ik doe erg m'n best om geen evenement te missen. Tot gauw?'

Marcus

'Ik ben in een grijs verleden door een goede vriend uitgenodigd om een keertje langs te komen bij Saturdice, toen nog bekend onder de naam SpellenVereninging. Voor mij was dit een goede manier om meer mensen met een gelijksoortige 'mindset' te ontmoeten en wat vaker mijn huis uit te komen. In de tegenwoordige variant van Saturdice kun je me danwel achter de bar vinden of al spel-spelende in de zaal.

Mocht je ooit vragen voor me hebben, stuur me dan gerust een mailtje of tik me aan op een van onze beruchte zaterdagen! :D'

Thels

'Als fervent fan van bord- en kaartspelen vermaak ik me graag met de combinatie van spelen met het sociale contact met vrienden en andere bordspelfanaten, en heb ik over de jaren een redelijke spelvoorraad opgebouwd. Ik prefereer de grotere en langere strategische spelen, die enkele uren kunnen duren, maar ik kan me ook goed vermaken met de kleinere spelen, zeker als ijsbreker. De Saturdice events zijn voor mij een vast punt in de agenda, waabij zeer weinig ervoor kan zorgen dat ik een event mis.

Verder ben ik ook vaak aanwezig bij andere events van de Meetup groep. Naast bord- en kaartspelen vermaak ik me ook met tabletop RPGs, waarbij ik een wekelijkse Pathfinder campaign game master, en daarnaast aan een maandelijkste Dungeons and Dragons 3.5e campaign mee speel.'

Geschiedenis

De eerste vorm van het evenement vond plaats ergens rond 2006. Destijds werd het georganiseerd in het clubhuis van tuinbouwvereniging WZZO. Omstreeks 2009 was de locatie niet meer voor ons beschikbaar, en moesten we naar een alternatieve locatie zoeken. Er zijn nog een tijdje bijeenkomsten bij vaste bezoekers thuis geweest, maar dit was toch niet hetzelfde.

Laat in 2009 hebben we een nieuwe locatie gevonden, het huidige clubhuis van personeelsvereniging HSC. Tot op de dag van vandaag organiseren we onze evenementen nog steeds op deze locatie.

In eerste instantie heeft deze nieuwe locatie voor een nieuwe groep bezoekers gezorgd, maar dit aantal nam over de jaren af tot het een kleine groep vrienden was geworden. Begin 2015 zijn we begonnen onze evenementen via Meetup aan te kondigen, in een poging nieuwe bezoekers aan te trekken. Dit heeft ons een actieve en leuke groep aan bezoekers opgeleverd.

Huisregels

Het doel van Saturdice is om een leuke en gezellige middag te bezorgen aan zowel onszelf als onze bezoekers. Om dit in goede banen te leiden, hebben we een aantal huisregels opgesteld. Bezoekers die zich niet aan deze regels kunnen of willen houden kunnen vriendelijk doch dringend verzocht worden het evenement te verlaten. We behouden ons het recht voor deze regels waar nodig aan te passen. Bedankt voor je medewerking!

Toegang

 • Bij binnenkomst dient de entreeprijs van € 5,- aan de bar betaald te worden. Let op: Betalen kan alleen contant. (Er zijn verscheidene pinautomaten op het station.)
 • Bij betaling ontvangen bezoekers 4 consumptiemuntjes, die aan eten en drinken uitgegeven kunnen worden. Wanneer deze op zijn, kunnen nieuwe muntjes worden gekocht, of kan contant worden betaald.

Prijslijst

Koffie, thee, heet water 1 muntje of € 0,75
Sapjes, frisdrank 2 muntjes of € 1,50
Bier, wijn 2 muntjes of € 1,50
Tosti (ham en/of kaas) 1 muntje of € 0,75
Patat 1 muntje of € 0,75
Frikandel, kroket, kaassouffle 1 muntje of € 0,75
Bitterballen, kipnuggets 1 muntje of € 0,75

Bordspellen

 • Een groot gedeelte van de aanwezige spellen zijn van andere bezoekers. Ga daarom alstublieft met zorg en respect met deze spellen om. Denk bijvoorbeeld aan vette vingers of drankvlekken. Het "samen-delen"-aspect is ons dierbaar, en we willen dit graag zo houden.
 • Neem spellen alstublieft niet mee naar buiten zonder toestemming van de eigenaar. Voor spellen van Saturdice zelf dient een organisator om toestemming te worden gevraagd.
 • We kunnen geen garantie bieden voor spellen die op de spellentafel gelegd worden. Het plaatsen van spellen op de spellentafel gebeurd geheel op eigen risico. We zullen het je niet kwalijk nemen als je om deze reden je spellen er liever niet plaatst.

Eten en drinken

 • We hebben eigenlijk liever niet dat bezoekers hun eigen maaltijden en dergelijke meenemen. We zijn vrij tolerant, en altijd bereid om uitzonderingen te maken, maar overleg alstublieft altijd even.
 • Het is niet toegestaan om eigen drinken, al dan niet alcoholisch, mee te nemen. Het verkopen van drinken is een vereiste in onze huurovereenkomst.
 • We hebben in principe geen bezwaar tegen koekjes, snoepjes, chips, en dergelijke.
 • We vragen bezoekers er rekening mee te houden dat sommige dingen vetvlekken op tafels, kaarten en spelonderdelen achter kunnen laten. Overleg bij twijfel met de eigenaar van het spel.

Bar

 • Het gedeelte achter de bar is alleen toegankelijk voor organisatoren. Als er niemand achter de bar staat, zijn de organisatoren altijd aan te spreken! Deze zijn te herkennen aan hun oranje Saturdice keycords.
 • Het is wettelijk verboden om alcohol aan minderjarigen te schenken. Bij twijfel zullen we om legitimatie vragen.
 • Alcoholische drank met minderjarige bezoekers delen is niet toegestaan. Bezoekers die dit wel doen zullen gevraagd worden te vertrekken en niet meer terug te komen.

Roken

 • Roken is in het clubhuis niet toegestaan. Er is een rokershoek in de fietsenstalling.
 • Gelieve sigarettenpeuken in de asbak te deponeren, in plaats van op de grond te gooien. Als de asbak niet in de rokershoek staat, vraag er dan naar bij een organisator.

Het clubhuis

 • Houd alsjeblieft het clubhuis netjes. Wanneer je klaar bent met een spel, breng lege flessen en glazen alsjeblieft terug naar de bar. Gelieve afval in de vuilnisbak naast de bar te deponeren.
 • Drankjes mogen mee naar buiten, maar neem alstublieft glaswerk, flesjes en eventueel afval weer mee naar binnen.
 • Stoelen mogen alleen naar buiten worden genomen met toestemming van een organisator. Breng ze alstublieft na gebruik weer mee naar binnen.
 • We hebben tot nu toe geen klachten gehad over geluidsoverlast, en dit willen we graag zo houden. We willen bezoekers dan ook verzoeken het buiten op een normaal volume te houden.

Veiligheid

 • We zetten ons in om een leuk, vriendelijk, veilig en laagdrempelig evenement te organiseren. We zijn echter ook maar mensen, en we kunnen niet alles zien of horen. Als het evenement om een of andere reden niet verlopen is zoals het zou moeten, laat het ons dan alsjeblieft weten via het contactformulier.
 • Als het gedrag van een bezoeker storend, destructief, of onveilig wordt, zal hij of zij verzocht worden te vertrekken.
 • Diefstal en andere criminele activiteiten worden niet getolereerd. Waar nodig zullen we contact opnemen met de politie.

Routebeschrijving

Het clubhuis heeft geen officieel adres, maar het is relatief makkelijk te bereiken. Het bevindt zich op minder dan 5 minuten lopen vanaf station Haarlem. Volg de volgende stappen om bij de locatie te komen (of volg de afbeeldingen die daaronder zijn weergegeven):

 • Begin bij Station Haarlem.
 • Verlaat het station aan de noordelijke zijde (de kant van spoor 8).
 • Steek niet de straat over, maar blijf op de stoep en ga naar links, zodat je het spoor aan je linkerhand houdt.
 • Steek de zijstraat die onder het spoor door gaat over, en blijf in dezelfde richting lopen.
 • Zo'n 30 meter na het oversteken van de zijstraat zie je een steegje aan je linkerhand, waar tijdens het evenement een Saturdice-bord hangt. Aan het einde van dit steegje zie je een hek met daarop het NS logo. Ga het steegje door.
 • Ga na het hek gelijk naar rechts.
 • Je kijkt uit op een wit gebouw, met aan je rechterhand een fietsenstalling. De ingang van het gebouw is aan de rechterkant. Welkom!


De volgende afbeeldingen geven deze looproute weer, zodat je kunt controleren of je op het juiste pad bent (klik om ze groter te maken):

Met de bus?

De bushaltes zijn aan de zuidzijde van het station. Loop na het verlaten van de bus om het station heen, en volg vervolgens de aanwijzingen hierboven.

Met de fiets?

Geen probleem. Er is een ruime overdekte fietsenstalling. Stallen is gratis, maar op eigen risico. Alternatief is er een bewaakte fietsenstalling op het station.

Met de auto?

Helaas beschikken we niet over eigen parkeerplaatsen. Hoewel er een kleine kans is dat je je auto in de straat kunt parkeren, raden we je aan om je auto in Parkeergarage Stationsplein te parkeren.

De parkeergarage bevindt zich aan de zuidzijde van het station. Loop na het verlaten van de parkeergarage om het station heen, en volg vervolgens de aanwijzingen hierboven.

Contact

Mocht je vragen, klachten, of andere opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Je naam:

Gelieve een naam op te geven!

Je naam mag de volgende tekens niet bevatten: , ; "

Je emailadres:

Gelieve een geldig emailadres op te geven!

Categorie:

Gelieve een categorie te kiezen!

Onderwerp:

Gelieve een onderwerp in te voeren!

Bericht:

Gelieve een bericht in te voeren!

Veelgestelde vragen

Is van tevoren inschrijven verplicht?

Nee, maar we stellen het wel op prijs. Dit geeft ons van te voren een beeld van hoeveel mensen we kunnen verwachten. Als het evenement al begonnen is, zijn de inschrijvingen (om technische redenen) gesloten, maar ben je alsnog van harte welkom.

Waar wordt het entreegeld aan besteed?

Het entreegeld gaat in eerste instantie richting vaste kosten, zoals de huur van de locatie, en de kosten van de website. Ons doel is het evenement zo goedkoop mogelijk te houden. We houden een kleine marge aan, om zeker te zijn dat we onze onkosten af kunnen dragen. Een eventueel overschot wordt besteed aan bijvoorbeeld spellen voor algemeen gebruik.

Moet ik de hele dag aanwezig zijn?

Nee. De deur is open van 14:00 tot 22:30. Gedurende deze tijd ben je van harte welkom om te komen en te gaan. Veel bezoekers beginnen direct na opening aan een spel, maar er worden in de loop van de dag nog vele andere spellen opgestart.

Moet ik mijn eigen bordspellen meenemen?

Nee, maar we moedigen dit wel aan. Hoewel Saturdice zelf een aantal spellen op voorraad heeft, zorgen de spellen die door vele gebruikers meegenomen worden voor een nog breder aanbod. Hierdoor hebben alle bezoekers de hele middag en avond genoeg keuze. De lijst met spellen die Saturdice op voorraad heeft, kun je op BoardGameGeek vinden.

Wat als ik zelf geen spellen heb?

Spellen meenemen (en delen) is niet verplicht! Meestal brengt de gemiddelde bezoeker meer dan één spel mee, en dan zijn er nog de spellen uit het Saturdice assortiment.

Spelen jullie ook ruilkaart- of miniatuurspellen?

Spellen zoals Magic the gathering, Pokemon, Yu-gi-oh, of Warhammer zijn niet verboden, maar worden op ons evenement niet echt gespeeld. Reken er dus niet op dat anderen een deck of army meenemen. Wel kun je natuurlijk met andere bezoekers afspreken om dit op Saturdice te komen spelen.

Spelen jullie ook rollenspellen of legacy spellen?

Onze evenementen zijn niet erg geschikt voor campaign spellen zoals D&D en Gloomhaven, of legacy spellen zoals Pandemic Legacy. Hoewel sommige bezoekers via Saturdice groepen voor zulke spellen hebben gevonden, vragen we bezoekers om geen campaign of legacy spellen op Saturdice zelf te spelen.

Welke leeftijden verwelkomen jullie?

We verwelkomen mensen van alle leeftijden. Kinderen onder de twaalf jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Is het evenement toegankelijk voor rolstoelen en dergelijke?

De drempel bij de voordeur kan een tikje hoog zijn, maar we helpen je graag deze te passeren. Binnen is er alleen een vlakke vloer, met genoeg ruimte om tussen stoelen en tafels door te manoeuvreren. We hebben helaas geen invalidentoilet, slechts normale heren- en damestoiletten. Omdat we niet over parkeerplaatsen beschikken, zijn er dus ook geen invalidenparkeerplaatsen.

Zijn honden toegestaan op Saturdice?

Helaas zijn honden (en andere huisdieren) niet toegestaan.

Is er een mogelijkheid om online met mede-bezoekers te chatten?

Ja. Je kunt ons vinden op Discord, waar je zowel via tekst als via voice kunt chatten.

Je bericht is verzonden!

We hebben je bericht ontvangen en zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Je kunt je verzonden bericht hieronder bekijken:

Je naam:

Je emailadres:

Categorie:

Onderwerp:

Bericht:

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het verwerken van je bericht. Probeer het over een paar minuten nog een keer. Mocht je probleem aanhouden neem dan gerust met één van ons contact op via Meetup of Facebook.

Je kunt het bericht hier terugzien:

Je naam:

Je emailadres:

Categorie:

Onderwerp:

Bericht:

Foutmelding:

Covid rules (updated September 13th, 2021)

Starting with the October edition we'll be using the CoronaCheckApp Scanner. It is therefore required to bring valid ID and your QR-code.

For now, there will be a limited number of attendees. Therefore, reservations are mandatory (on Meetup)! If you did not make a reservation, or cannot show a valid QR code with ID, you will not be permitted access to the event!

Also, please be considerate of fellow potential visitors. If you made a reservation, but are unable to attend, please sign off to make room for another visitor.

Due to the Covid virus, there are a couple of additional rules and regulations. These rules are not optional!

Please be considerate to your fellow visitors by adhering to these rules. Willfully ignoring the rules will result in being asked to leave.

 • You must bring your CoronaCheckApp QR-code and valid identification (passport, ID-card or driver's license).
 • Please take the general recommendations of the RIVM to heart: minimizing physical contact, staying home if you have any of the corona symptoms, sneezing in paper towels and elbows, etc…
 • We will be open from 14:00 to 19:00.
 • Upon arrival, you are required to disinfect your hands, and then head to the bar for registration. Disinfectants will be supplied.
 • We will not be serving any food at the bar.
 • Drinks are available as usual. Please return the empty bottles and dirty glasses to the supplied crates; do not put them back on the bar please! Like usual, we expect our visitors to throw out their used teabags and other trash in the bin.

The following rules have been relaxed:

 • 1,5 meter distancing is no longer mandatory, but still recommended.
 • There is no limit on the number of players per table.
 • Games are no longer restricted to being played once.
 • Visitors may now bring their own games.
 • Snacks may now be shared with other visitors.

Despite these rules and protocols, please understand that it is impossible to provide a 100% corona-risk free experience. Participation is therefore at your own risk!

Please keep in mind that these are based on the current recommendations of the RIVM and the landlords of the clubhouse in which we host our events. This might mean that we have to change these rules on short notice based on their rules, regulations and advice.

Hopefully we'll see you all soon!

Team Saturdice.

Welkom bij Saturdice

Wij zijn een kleine groep van mensen die het leuk vinden om bordspellen te spelen. Een keer per maand komen we bij elkaar in Haarlem voor een middag die gevuld is met kaarten, dobbelstenen en pionnen.

Over ons >>

Nieuwsgierig naar welke spellen we zoal spelen? Zie onze lijst met spellen op BoardGameGeek.

Let op! Vanwege de herziene maatregelen betreffende het Coronavirus hebben we aangepaste regels voor onze evenementen. Bekijk de Covid rules pagina voor meer informatie.

Aankomende evenementen:

 • [DIGITAAL] Zaterdag 11 December 2021
 • Zaterdag 8 Januari 2022
 • Zaterdag 12 Februari 2022
 • Zaterdag 19 Maart 2022 (niet de 2e Zaterdag)
 • Zaterdag 9 April 2022
 • Zaterdag 14 Mei 2022
 • Zaterdag 11 Juni 2022
 • Zaterdag 9 Juli 2022
 • Zaterdag 13 Augustus 2022
 • Zaterdag 10 September 2022
 • Zaterdag 8 Oktober 2022
 • Zaterdag 12 November 2022
 • Zaterdag 10 December 2022

Recente evenementen: